Gå til hovedindhold

Opereret i mundhulen

Efter en mundhuleoperation kan du opleve vanskeligheder med at tale

 • Læs op

Indhold

  Ved en operation i mundhulen kan dele af tunge, læber, gane eller mundgulv blive bortopereret. Hvis du har fået foretaget sådan en operation, kan du få problemer med at tale tydeligt.

  Taleproblemerne kommer i forskellige grader: nogen oplever ingen eller meget små problemer med talen, mens andres tale bliver næsten uforståelig.

  Hvilken type hjælp kan jeg få?


  I Taleteamet tilbyder vi udredning, undervisning, rådgivning og vejledning. Dit forløb hos os tilrettelægges individuelt og tilpasses til dine udfordringer og ønsker.
  Målet med undervisningen er at begrænse dine vanskeligheder med at kommunikere og at øge din mulighed for igen at deltage i dit sociale liv.

  Hvordan får jeg hjælp?


  Hvis du skal opereres i mundhulen, vil du i forbindelse med din indlæggelse modtage talepædagogisk vejledning på hospitalet. Du vil som regel automatisk blive henvist til videre undervisning fra hospitalet, hvis du har behov for det.

  Du er også altid velkommen til selv at kontakte os, hvis du har behov for det eller spørgsmål omkring talen, også selvom du ikke har fået en henvisning.
  Telefon: 76 29 72 21
  Talekonsulenternes telefontid: onsdag kl. 11-12

  Send sikker post (kræver NemID)