Gå til hovedindhold

Uddannelse, erhverv og hørevanskeligheder

Har du hørevanskeligheder i forbindelse med din uddannelse eller dit erhverv, er du meget velkommen til at henvende dig for at få rådgivning og vejledning

 • Læs op

Indhold

  Hos os kan du få vejledning og rådgivning om, hvilke støttemuligheder, der er, når du skal begynde på en uddannelse og har en hørenedsættelse, der hindrer dig i at deltage i studiet på lige fod med dine medstuderende. Det kan være, at du har brug for høretekniske hjælpemidler, hjælp til notattagning eller studiestøttetimer. Det kan også være, at du har brug for en vejledning om, hvordan du bedre kan håndtere dit høretab på studiet.

  Høreafdelingen har indgået en aftale med STUK – Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet, som er den instans, der bevilger Special Pædagogisk Støtte. Vi kan hjælpe dig med at udrede og beskrive, hvilken form for støtte, du har brug for.

  Hos os kan du få vejledning og rådgivning om, hvilke støttemuligheder, der er, når du oplever vanskeligheder med din hørenedsættelse og udførelsen af dine arbejdsopgaver. Det kan være, at du har brug for høretekniske hjælpemidler, arbejdspladsindretning eller personlig assistance.

  I samarbejde med dit jobcenter vil vi være behjælpelig med at finde den rette løsning for dig, således at du stadigvæk kan udøve dit erhverv.

  Kontakt os for yderligere information.